Let op: onze website is vernieuwd! Bestaande klanten kunnen zich hier opnieuw registreren.

Inloggen
Offertelijst

120 grams kwaliteit enveloppen

Op werkdagen voor 16:00u besteld, zelfde dag verzonden

Per stuk te bestellen

Uit voorraad leverbaar

Oud Hollandse enveloppen

Oud Hollandse enveloppen
Geplaatst op 21-4-2023 door beheer_palmpapier

Oud Hollandse Enveloppen

Oud Hollandse enveloppen van geschept papier zijn een bijzonder type enveloppen met een karakteristieke uitstraling. Maar wat zijn Oud Hollandse enveloppen precies en waarvan worden ze gemaakt? In deze blogpost leggen we het u uit.

Oud Hollandse enveloppen | Papiersoort

Oud Hollandse enveloppen zijn gemaakt van zuur- en chloorvrij papier met katoenvezels en zuivere cellulose. Dit maakt het papier van Oud Hollandse enveloppen sterk en duurzaam, maar ook zacht en flexibel. Het papier wordt tijdens de productie nauwelijks behandeld of gestreken, wat zorgt voor een ruwere structuur van de envelop in vergelijking met reguliere enveloppen. Hierdoor heeft een Oud Hollandse envelop een luxe en klassieke uitstraling. Dit wordt nog versterkt wanneer er voor de inhoud van de envelop ook Oud Hollandse kaarten van geschept papier worden gebruikt.

Oud Hollandse enveloppen zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook duurzaam. Het papier is namelijk milieuvriendelijk geproduceerd en kan gerecycled worden.

Envelop voor speciale gelegenheden

Oud Hollandse enveloppen zijn ideaal voor het versturen van post voor speciale gelegenheden. Zo worden ze bijvoorbeeld vaak gebruikt voor het versturen van trouwkaarten, geboortekaartjes, rouwkaarten en uitnodigingen. Door de unieke uitstraling van de envelop, ziet de geadresseerde direct dat het speciale post betreft.

Oud Hollandse enveloppen | Diverse formaten

Bij Palmpapier kunt u Oud Hollandse enveloppen in 6 verschillende formaten bestellen:

Envelop Oud Hollands 9,5 x 14,5 cm
Envelop Oud Hollands 14 x 14 cm
Envelop Oud Hollands 15,5 x 20,5 cm

Dit zijn gangbare enveloppenmaten; voor vrijwel elke kaart is er een passende envelop beschikbaar. Het is wel belangrijk dat er een marge van circa 5 mm wordt aangehouden. Op deze manier weet u zeker dat de brief of kaart in de envelop past en dat de envelop niet scheurt tijdens verzending en het openmaken van het poststuk.

Oud Hollandse enveloppen kopen bij Palmpapier

Oud Hollandse enveloppen van geschept papier zijn een geweldige manier om uw post een klassieke uitstraling te geven. Ze zijn sterk, duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd.

Bij Palmpapier kunt u eenvoudig en snel Oud Hollandse enveloppen bestellen in verschillende formaten. Al onze Oud Hollandse enveloppen zijn uit voorraad leverbaar en per stuk te bestellen. Bestelt u op werkdagen vóór 16.00 uur, dan wordt uw bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Oud Hollandse Enveloppen - bestel direct

Winkelmandje

Offertelijst

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen